blog

Het nut van social media buttons

Wanneer je dagelijks diverse websites bezoekt is het je waarschijnlijk ook opgevallen dat vaak social media buttons verschijnen in de berichten die je leest. Eigenlijk niet meer weg te denken in een tijd waar veel mensen gebruik maken van “de nieuwe media”. Maar werkt het ook? Krijgt m’n website nu meer aandacht?

Natuurlijk hangt het af of de onderwerpen van je berichten interessant zijn voor de bezoeker, mensen moeten natuurlijk wel een reden hebben om je website of een bericht te delen. Een ander belangrijk punt is de positionering van je social media buttons. Door deze op een opvallende manier (boven in het bericht) te laten verschijnen nodig je de mensen uit om het te delen, terwijl ze het misschien nog helemaal niet van plan waren.

Meer bezoekers door social media buttons?

Social Media ButtonsWanneer je een interessant bericht plaatst en iemand deelt deze met zijn facebook account door het bericht te “liken” heb je kans dat dit bericht de aandacht wekt van andere mensen. Vrienden van deze persoon zien immers in de status update dat hij/zij het bericht heeft geliked en kan weer van meer personen de interesse wekken en zo kun je een ketting reactie krijgen. Het is mogelijk social media buttons te plaatsen met een teller ernaast. Hoe meer volgers je hebt (aantoonbaar) hoe interessanter je website/bericht voor de buitenwereld is.

Follow buttons op je website

Naast like buttons kun je op je website ook duidelijk aangeven dat je bedrijf ook actief is op social media. Wanneer je een Facebook pagina of een Twitter account speciaal hebt aangemaakt voor je bedrijf is het goed om dit kenbaar te maken. De drempel om te reageren op social media is immers vrij laag en zo heb je kans dat je bedrijf via social media ook meer aandacht krijgt. Je kunt deze buttons plaatsen in je header, in het menu (sidebar) of onderaan in je footer met de tekst “volg mij op social media”.

Plugins voor social media buttons

Er zijn diverse gratis social media plugins. Een populaire is de addthis plugin die je makkelijk kunt configureren en die bij vrijwel alle templates goed functioneert. Voor volg mij buttons in je sidebar is de gratis plugin social media widget een goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *