blog

Backup WordPress website

Update 2019

Wil je een backup maken van je Wordrpess webstie? Maar weet je niet hoe? In deze blog vertel ik je hoe je dat eenvoudig doet. Er kunnen soms vervelende situaties met je website ontstaan. Je server is gecrashed of je website wordt gehacked. En als je dan pas hoort dat je een backup van je website had moeten maken is dat natuurlijk al te laat. Het is dus belangrijk dat er backups worden gemaakt vanaf het moment dat de website wordt gebouwd.

Hoe maak je een backup van je WordPress Website?

Er zijn verschillende manieren om een backup te maken. Wanneer je van je provider inloggegevens van je controlepaneel hebt gekregen kun je je backups instellen, zodat het systeem regelmatig automatisch een backup maakt. Wanneer je niet over deze opties beschikt of het wordt te ingewikkeld zijn er voor WordPress sites nog andere mogelijkheden voor het maken van een goede backup. Hieronder een paar voorbeelden van goed werkende WordPress backup plugins.

BackupWordpress

Deze backup plugin is erg gemakkelijk te configureren. Je kunt kiezen of je een backup maakt van al je bestanden samen met je database of je maakt een backup van alleen één van beide. Tevens is de plugin zo in te stellen dat het automatisch, bijvoorbeeld eens per maand, een backup maakt.

Google drive

Een andere manier om backups te maken is de gratis dienst van Google. Met Google drive kun je   backups maken van plugins, templates en databases. Wanneer je de gratis Google drive plugin hebt geïnstalleerd kun je beginnen met het configureren.

Gebruik hier ook de “sheduled” optie om automatische backups in te stellen.

Updraft

logo updraft backup plugin

Een  uitgebreide backup plugin, zeker als je een complexe website hebt. Het heeft een backup-restore functie zodat je de backup met één druk op de knop terug kunt zetten. Een absolute toevoeging is dat je de backups direct kunt doorsturen naar bijvoorbeeld je dropbox. google drive, one drive of je mailbox waar je het kunt bewaren. Tevens een uitgebreide shedule functie waarmee je niet meer hoeft om te kijken of je backups wel worden gedaan. De plugin heeft een betaalde versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *