Een website laten omzetten naar een WordPress site? Dat kan! Stel je hebt ooit een site laten maken of zelfs zelf gemaakt in een ander CMS en je wilt deze website omzetten naar WordPress dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Na het overzetten naar WordPress  krijg je inloggevens van mij. Hiermee kun je in het dashboard inloggen waar je je WordPress website zelf eenvoudig kunt beheren. Wil jij je website ombouwen naar WordPress? Neem dan contact met me op. Wanneer je meer wilt weten hoe je je WordPress website bijhoudt kun je bij mij ook een WordPress cursus volgen.

Foto van Xander Remijnse

Waarom mijn website omzetten naar WordPress?

We weten allemaal dat WordPress de meest gebruiksvriendelijke open source cms is. Maar zijn nog meer redenen te bedenken waarom jij je website wilt ombouwen naar WordPress.

De voordelen van een WordPress website

  • Totale controle over je website (geen technische kennis vereist)
  • Wordpress is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
  • Helpforums op internet (Nederlands)
  • Wordpress websites zijn zoekmachine vriendelijk
  • Veel mogelijkheden (o.a. op technisch gebied) voor uitbreiding van je website
  • Veel gratis tools (plugins) voor o.a. nieuwsbrieven en integratie met social media
  • Veel keuze uit verschillende templates
  • Ook om webshops mee te maken

Neem contact met me op via het formulier of  bel op 06-43166273

Website ombouwen naar WP?

Stuur mij een bericht

wordpress logo

Wat kost een website overzetten naar WordPress?

De tekst, layout, afbeeldingen, pagina structuur blijven allemaal hetzelfde. Het enige wat veranderd is de techniek erachter. Dit is een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe website bouwen. Een website converteren naar WordPress doe ik al vanaf 599,-

Wil jij je website laten omzetten naar WordPress? Neem dan via mijn contactpagina contact op of  bel 06 43166273.

Jouw website converteren WordPress

Wil jij ook graag je website converteren naar een goed werkende WordPress website? Neem dan contact met me op, ik help je graag met het verbeteren van je website.

Het stappenplan voor omzetten naar WordPress

Contact: Jouw wensen kenbaar maken

Nadat ik je aanvraag heb ontvangen voor het mbouwen van je huidige website naar een WordPress site neem ik contact met je op. Ik hoor graag de reden waarom je wilt ombouwen en wat je verdere wensen zijn. Op deze manier maakt het voor mij makkelijker om met je mee te denken.

Huidige website analyseren

Ik analyseer je huidige website en kijk in welk systeem het is gebouwd, welke technische functionaliteiten het heeft en hoe de structuur is opgebouwd. Dit om te kijken hoeveel tijd er voor nodig is om je website over te zetten naar WordPress en welke middelen (software) hiervoor nodig zijn.

Offerte

Na het analyseren van je huidige website maak ik een offerte voor je. Deze is onderverdeeld in de bouw van de website en eventueel (na overleg) hosting, SEO en technisch onderhoud.

Teksten en afbeeldingen verzamelen

Om de inhoud van de huidige website één op één over te nemen heb ik natuurlijk alle teksten en afbeeldingen nodig. Ik kan me goed voorstellen dat je dit allemaal niet meer in je computer hebt staan. Ik haal teksten en afbeeldingen van je website. Dit kan op diverse manieren, maar soms is het mogelijk dat ik hiervoor ook om de inloggegevens van je hostingprovider vraag.

Testomgeving klaarmaken

Tijdens het ombouwen van je website naar een WordPress omgeving wil je graag dat je website online blijft. En dat is mogelijk! Ik maak ruimte vrij op m’n server om in een test omgeving de website na te bouwen, zo blijft de website gedurende de bouw toegankelijk voor iedereen!

Bouw van de website in WordPress

Tijdens het ontwikkelen van de WordPress website zorg ik dat de zoekmachines de testomgeving niet kunnen vinden. Zo wordt  duplicated content voorkomen. Tijdens de bouw komen er natuurlijk altijd ideeën. Deze zal ik dan ook zoveel mogelijk met je delen.

Controle en correctie

Voor dat de WordPress-versie online gaat wordt de website getest in de nieuwste versie van browsers als Chrome, Fire-fox, Edge en Safari. Tevens sturen we je een link van de test omgeving om zelf te kijken of website naar wens is voor deze echt online gaat. Ook zorg ik in deze fase dat de WordPress website goed beveiligd is tegen hackers.

Google analytics en Google Search console

Na overleg voegen we de website toe aan Goolge analytics en Google Search console. Hiermee krijg je een duidelijk beeld hoeveel bezoekers er op je website komen en hoe en waarvandaan.

Je WordPress website online zetten

Alles tip top in orde? Ik maak een backup van de test website en log dan in in de hosting omgeving van de provider. Vervolgens  maak ik een een backup van je huidige website en upload ik de nieuwe versie.

Ready!!

Het moment is aangebroken, de website staat online!  Je krijgt van mij inloggevens zodat je in kan loggen in het dashboard van de WP website. Je kunt hier berichten en pagina’s plaatsen/verwijderen. foto’s toevoegen en nog veel meer. Mocht je geen ervaring hebben met WordPress dan zorg ik dat er ook een documentatie aanwezig is. Hier vind je alvast een video handleiding

Wil je af van je huidige content management systeem?

Je website omzetten in WordPress kan al vanaf euro 599,-

Wil jij graag snel en zorgvuldig je website overzetten naar een WordPress website? Neem dan contact met me op, ik help je graag met het verbeteren van je website.

Enkele voorbeelden van websites die ik heb omgezet naar een WordPress website