Een website laten omzetten naar een WordPress site? Dat kan! Stel je hebt ooit een site laten maken of zelfs zelf gemaakt in een ander CMS en je wilt deze website omzetten naar WordPress dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Na het overzetten naar WordPress  krijg je inloggevens van mij. Hiermee kun je in het dashboard inloggen waar je je WordPress website zelf eenvoudig kunt beheren. Wil jij je website ombouwen naar WordPress? Neem dan contact met me op. Wanneer je meer wilt weten hoe je je WordPress website bijhoudt kun je bij mij ook een WordPress cursus volgen.

Foto van Xander Remijnse

Waarom mijn website omzetten naar WordPress?

We weten allemaal dat WordPress de meest gebruiksvriendelijke open source cms is. Maar zijn nog meer redenen te bedenken waarom jij je website wilt ombouwen naar WordPress.

De voordelen van een WordPress website

 • Totale controle over je website (geen technische kennis vereist)
 • Wordpress is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
 • Helpforums op internet (Nederlands)
 • Wordpress websites zijn zoekmachine vriendelijk
 • Veel mogelijkheden (o.a. op technisch gebied) voor uitbreiding van je website
 • Veel gratis tools (plugins) voor o.a. nieuwsbrieven en integratie met social media
 • Veel keuze uit verschillende templates
 • Ook om webshops mee te maken

Wil je naast een goed werkende WordPress website ook meer weten hoe je omgaat met het cms WordPress? Tijdens een prive training WordPress bij mij kun je in 2 dagdelen alles leren waarmee jij je website goed kunt onderhouden.

Website ombouwen naar WP?

Stuur mij een bericht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
wordpress logo

Wat kost een website overzetten naar WordPress?

De tekst, layout, afbeeldingen, pagina structuur blijven allemaal hetzelfde. Het enige wat veranderd is de techniek erachter. Dit is een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe website bouwen. Een website converteren naar WordPress doe ik al vanaf 599,- 

Kun je iedere website omzetten naar WordPress?

In principe kan er vanuit ieder content management systeem een website worden overgezet naar WordPress. Echter maak ik wel een verschil tussen  een cms waarbij je gestructureerde content automatisch over kan zetten en een cms die dat niet kan.

CMS naar WordPress handmatig overzetten

Er veel systemen waarbij er deels met een tool gewerkt kan worden. En ook systemen die alleen maar handmatig naar WordPress overgezet kunnen worden. Dit betekent in theorie dat de website in z’n geheel wordt nagebouwd.

CMS naar WordPress verhuizen met een tool

Ook zijn er verschillende content management systemen waarbij je met de hulp van een plugin of een externe tool de gestructureerde content kunt overzetten.

Wat betekent dit precies?

De gestructureerde content zijn onder andere pagina’s, berichten, agenda items, menu’s en afbeeldingen. Ze worden met een tool/plugin gemigreerd van de ene naar de andere database. Daarin wordt niet de layout van de website en ook niet die van de pagina’s (pagebuilder) meegenomen. Dit moet dus manual (handmatig) gedaan worden. Al met al scheelt het natuurlijk wel een hoop werk als niet nog alle pagina’s en berichten één voor één moeten worden toegevoegd. En het drukt natuurlijk de kosten. Dus een website met een cms waarbij een tool is ontwikkeld voor migratie is over het algemeen sneller en goedkoper om te zetten naar WordPress.

Content management omzetten in WOrdpress website

Enkele voorbeelden van content management systemen die eenvoudig zijn over te zetten:

content management systeem Drupal - logo

Drupal overzetten naar WordPress

Drupal is een krachtig content management systeem dat veel gebruikt wordt voor grote projecten. Het is een veilig cms dat in Nederland nog redelijk veel word gebruikt. Echter na de updates van Drupal 8 en 9 schakelen steeds meer mensen over naar WordPress. Een Drupal website omzetten naar WordPress is mogelijk met behulp van een tool/plugin.

Joomla logo

Joomla overzetten naar WordPress

Het content management system Joomla is eveneens gratis. Het heeft diverse voordelen en nadelen t.o.v. WordPress. Al vinden de meeste mensen die ik spreek de backend van WordPress een stuk overzichtelijker. Een Joomla website verhuizen naar WordPress is mogelijk met behulp van een externe tool of WordPress plugin.

website en logo maker wix - logo

WIX overzetten naar WordPress

Met Wix kan iedereen eenvoudig z’n website bouwen. Je zit echter wel vast aan veel beperkingen. Ook zit je vast aan abonnementskosten, terwijl WordPress een gratis cms is. Met Wix overstappen  naar WordPress kan over het algemeen vrij eenvoudig.

Squarspace overzetten naar WordPress

Squarespace is een populaire websitebouwer en hostingplatform dat is ontworpen om het gemakkelijk te maken voor mensen om hun eigen websites te maken en te beheren, zelfs zonder technische kennis. Maar ook hier zit je vast aan een aantal standaard zaken en is het minder flexibel dan een self-hosted WordPress site. Doormiddel van het exporteren en importeren van de gestructureerde content is het relatief eevnvoudig de inhoud over te zetten naar een WordPress database.  Ook hier geldt weer dat de layout nagebouwd moet worden.

Lees klantenervaringen

Jouw website verhuizen naar WordPress

Wil jij ook graag je overstappen naar WordPress? Neem dan contact met me op, ik help je graag met het verbeteren van je website.

Stappenplan voor het omzetten naar WordPress

 1. Contact: Jouw wensen voor je WordPress site

  Nadat ik je aanvraag heb ontvangen voor het ombouwen van je huidige website naar een WordPress site neem ik contact met je op. Ik hoor graag de reden waarom je wilt ombouwen en wat je verdere wensen zijn. Op deze manier maakt het voor mij makkelijker om met je mee te denken.

 2. Huidige website analyseren

  Ik analyseer je huidige website en kijk in welk systeem het is gebouwd, welke technische functionaliteiten het heeft en hoe de structuur is opgebouwd. Dit om te kijken hoeveel tijd er voor nodig is om je website over te zetten naar WordPress en welke middelen (software) hiervoor nodig zijn.

 3. Offerte

  Na het analyseren van je huidige website maak ik een offerte voor je. Deze is onderverdeeld in de bouw van de website en eventueel (na overleg) hosting, SEO en technisch onderhoud.

 4. Testomgeving klaarmaken

  Tijdens het ombouwen van je website naar een WordPress omgeving wil je graag dat je website online blijft. En dat is mogelijk! Ik maak ruimte vrij op m’n server om in een test omgeving de website na te bouwen, zo blijft de website gedurende de bouw toegankelijk voor iedereen!

 5. Migratie en/of teksten en afbeeldingen verzamelen

  Om de inhoud van de huidige website één op één over te nemen heb ik natuurlijk alle teksten en afbeeldingen nodig. Ik kan me goed voorstellen dat je dit allemaal niet meer in je computer hebt staan. Ik haal teksten en afbeeldingen van je website. Dit kan op diverse manieren, maar soms is het mogelijk dat ik hiervoor ook om de inloggegevens van je hostingprovider vraag.

 6. Bouw van de website in WordPress

  In veel gevallen kunnen we de content migreren met een tool. Maar de layout en sommige technische zaken zullen opnieuw gebouwd moeten worden. Tijdens het ontwikkelen van de WordPress website zorg ik ook dat de zoekmachines de testomgeving niet kunnen vinden. Zo wordt  duplicated content voorkomen. T

 7. Controle en correctie

  Voor dat de WordPress-versie online gaat wordt de website getest in de nieuwste versie van browsers als Chrome, Fire-fox, Edge en Safari. Tevens sturen we je een link van de test omgeving om zelf te kijken of website naar wens is voor deze echt online gaat. Ook zorg ik in deze fase dat de WordPress website goed beveiligd is tegen hackers.

 8. Google analytics en Google Search console

  Na overleg voegen we de website toe aan Goolge analytics en Google Search console. Hiermee krijg je een duidelijk beeld hoeveel bezoekers er op je website komen en hoe en waarvandaan.

 9. Je WordPress website online zetten

  Alles tip top in orde? Ik maak een backup van de test website en log dan in in de hosting omgeving van de provider. Vervolgens  maak ik een een backup van je huidige website en upload ik de nieuwe versie.

 10. Ready!!

  Het moment is aangebroken, de website staat online!  Je krijgt van mij inloggevens zodat je in kan loggen in het dashboard van de WP website. Je kunt hier berichten en pagina’s plaatsen/verwijderen. foto’s toevoegen en nog veel meer. Mocht je geen ervaring hebben met WordPress dan zorg ik dat er ook een documentatie aanwezig is. Hier vind je alvast een video handleiding

Wil je af van je huidige content management systeem?

Je website omzetten in WordPress kan al vanaf euro 599,-

Wil jij graag snel en zorgvuldig je website overzetten naar een WordPress website? Neem dan contact met me op, ik help je graag met het verbeteren van je website.

Websites die ik heb omgezet naar een goed werkende WordPress website

Olmia Robotics

Alfbeelding van wordpress website omia robotics

Cobot Webshop

Logopedie Top

Funk-e.com

Funk-e.com

Bureau-a

Bureau-a architectuur

Grebbelinie.nl

Neem contact met mij op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.