Een website laten omzetten naar een WordPress site? Dat kan! Stel je hebt ooit een site laten maken of zelfs zelf gemaakt in een ander CMS en je wilt deze website omzetten naar WordPress dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Na het omzetten van de website krijg je inloggevens van mij. Hiermee kun je in het dashboard inloggen waar je je website zelf eenvoudig kunt beheren.

Waarom mijn website omzetten naar WordPress?

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom jij je website wilt omzetten naar WordPress. Hieronder de voordelen wanneer je WordPress gebruikt als content management systeem.

  • Totale controle over je website (geen technische kennis vereist)
  • Wordpress is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
  • Helpforums op internet (Nederlands)
  • Wordpress websites zijn zoekmachine vriendelijk
  • Veel mogelijkheden (o.a. op technisch gebied) voor uitbreiding van je website
  • Veel gratis tools (plugins) voor o.a. nieuwsbrieven en integratie met social media
  • Veel keuze uit verschillende templates
  • Ook om webshops mee te maken

Stuur mij een bericht

wordpress logo

Wat kost een website overzetten naar WordPress?

De tekst, layout, afbeeldingen, pagina structuur blijven allemaal hetzelfde. Het enige wat veranderd is de techniek erachter. Dit is een stuk goedkoper dan een complete nieuwe website bouwen. Een website ombouwen naar WordPress doe ik al vanaf 450,-

Wil jij je website laten omzetten naar WordPress? Neem dan via mijn contactpagina contact op of  bel 06 43166273.

Het stappenplan

Contact: Jouw wensen kenbaar maken

Nadat ik je aanvraag heb ontvangen voor het mbouwen van je huidige website naar een WordPress site neem ik contact met je op. Ik hoor graag de reden waarom je wilt ombouwen en wat je verdere wensen zijn. Op deze manier maakt het voor mij makkelijker om met je mee te denken.

Huidige website analyseren

Ik analyseer je huidige website en kijk in welk systeem het is gebouwd, welke technische functionaliteiten het heeft en hoe de structuur is opgebouwd.

Offerte

Na het analyseren van je huidige website maak ik een offerte voor je. Deze is onderverdeeld in de bouw van de website en eventueel (na overleg) hosting, SEO en technisch onderhoud.

Teksten en afbeeldingen verzamelen

Om de inhoud van de huidige website één op één over te nemen heb ik natuurlijk alle teksten en afbeeldingen nodig. Ik kan me goed voorstellen dat je dit allemaal niet meer in je computer hebt staan. Ik haal teksten en afbeeldingen van je website. Het is mogelijk dat ik hiervoor ook om de inloggegevens van je hostingprovider vraag.

Testomgeving klaarmaken

Tijdens het bouwen wil je graag dat je website online blijft. En dat is mogelijk! Ik maak ruimte vrij op m’n server om in een test omgeving de website na te bouwen, zo blijft de website gedurende de bouw toegankelijk voor iedereen!

Bouw van de website in WordPress

Tijdens het ontwikkelen van de WordPress website zorg ik dat de zoekmachines de testomgeving niet kunnen vinden. Zo wordt  duplicated content voorkomen. Tijdens de bouw komen er natuurlijk altijd ideeën. Deze zal ik dan ook zoveel mogelijk met je delen.

Controle en correctie

Voor dat de WordPress-versie online gaat wordt de website getest in de nieuwste versie van browsers als Chrome, Fire-fox, Edge en Safari. Tevens sturen we je een link van de test omgeving om zelf te kijken of website naar wens is voor deze echt online gaat. Ook zorg ik in deze fase dat de WordPress website goed beveiligd is tegen hackers.

Google analytics en Google Search console

Na overleg voegen we de website toe aan Goolge analytics en Google Search console. Hiermee krijg je een duidelijk beeld hoeveel bezoekers er op je website komen en hoe en waarvandaan.

Je WordPress website online zetten

Alles tip top in orde? Ik maak een backup van de test website en log dan in in de hosting omgeving van de provider. Hier maak ik een een backup van je huidige website en upload ik de nieuwe versie.

Ready!!

Het moment is aangebroken, de website staat online!  Je krijgt van mij inloggevens zodat je in kan loggen in het dashboard van de WP website. Je kunt hier berichten en pagina’s plaatsen/verwijderen. foto’s toevoegen en nog veel meer. Mocht je geen ervaring hebben met WordPress dan zorg ik dat er ook een documentatie aanwezig is.

Bekijk hier het overzicht met websites die ik heb omgebouwd naar een goed functionerende website

Websites die ik heb omgebouwd naar WordPress

Met jouw website overstappen naar WordPress

Wil jij ook graag je website overzetten naar een WordPress website? Neem dan contact met me op, ik help je graag met het verbeteren van je website.