blog

WordPress premium templates

Wordpress premium templateBij de meeste websites die ik maak voor mijn klanten maak ik gebruik van “premium templates”. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopend zijn. Vaak zit er al een goede structuur ingebouwd, zijn er al diverse gewenste functies beschikbaar en is er vaak een support forum (betrouwbaarheid) aanwezig. Maar ook wanneer je een premium template hebt gekocht valt er nog genoeg te sleutelen, zelden voldoet een template geheel naar je wensen. Hieronder vind je diverse tips voor het zoeken naar WordPress premium templates.

Bedrijven die professionele templates verkopen

Er zijn diverse (online) bedrijven die goede WordPress themes maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn Studiopress, Woothemes, Elegant Themes, Panda Themes en nog veel meer. Zo zijn er ook veel bedrijven gespecialeerd in het maken van templates voor een bepaalde genre of doelgroep. Zo kun je voor real estate themes goed terecht bij Gorilia Themes. Wanneer je een community website wilt opzetten zijn Panda Themes en WPMU DEV uitstekende websites om de juiste Buddypress Themes te vinden. Het kost soms wat, maar het kan je een hoop tijd en vooral voor WordPress beginners een hoop irritaties besparen!

Verzamelsite van WordPress premium templates

Wanneer je door het bomen het bos niet meer ziet en eindeloos aan het zoeken bent naar de juiste premium template zijn er altijd nog de verzamelsites. Hier worden door honderden verschillende bedrijven en bedrijfjes themes verkocht in allerlei verschillende soorten en maten. Voorbeelden van deze verzamelsites zijn Themeforest.net en TemplateMonster.com.

Let op! Wanneer je een premium template koopt is het verstandig eerst bij de specificaties te kijken. Is deze premium theme compatible met de laatste versie van WordPress? Werkt het in de juiste browsers? Wanneer er veel reacties zijn (support forum) is het ook verstandig daar eerst naar te kijken. Worden de problemen opgelost? Reageert de maker van deze template wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *