blog

Backup WordPress website

Er kunnen soms vervelden situaties met je website ontstaan. Je geheugenkaart kan het begeven of je website wordt gehacked  En als je dan pas hoort dat je een backup van je website had moeten maken is dat natuurlijk al te laat.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een backup te maken. Wanneer je van je provider inloggegevens van je controlepaneel hebt gekregen kun je je backups instellen, zodat het systeem regelmatig automatisch een backup maakt. Wanneer je niet over deze opties beschikt of het wordt te ingewikkeld zijn er voor WordPress sites nog andere mogelijkheden voor het maken van een goede backup. Hieronder een paar voorbeelden van goed werkende Wordrpess backup plugins.

BackupWordpress

backup wordpress Deze backup plugin is erg gemakkelijk te configureren. Je kunt kiezen of je een backup maakt van al je bestanden samen met je database of je maakt een backup van alleen één van beide. Tevens is de plugin zo in te stellen dat het automatisch bijvoorbeeld eens per maand een backup maakt. In de afbeelding een voorbeeld van deze eenvoudig te configureren WordPress backup plugin.

Google drive

googledrive Een andere manier om backups te maken is de gratis dienst van Google. Met Google drive kun je onbeperkt backups maken van plugins, templates en databases. Wanneer je de gratis Google drive plugin hebt geïnstalleerd kun je beginnen met het configureren. Deze plugin is een stuk uitgebrieder dan de plugin die ik hierboven beschreef. Je kunt eenvoudig aangeven van welke map je een backup wilt maken, bijvoorbeeld de map plugins, themes of gallery. Wanneer je een google account hebt kun je ook deze software downloaden en installeren op je computer waarna er een icoontje op je bureaublad verschijnt, hier vind je een mooi overzicht van de backups die je eerder hebt gemaakt Let wel op! In de voorwaarden geeft Google wel duidelijk aan dat wanneer je van de afbeeldingen die je gebruikt hebt voor je website, zoals achtergronden en logo’s, een backup maakt dat zij hier gebruik van mogen maken. Denk dus eerst goed na waar je een backup van maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *